Tiramisu
20.04.2022
Un desert dulce și cremos de care vă veți îndrăgosti!
Ingrediente:
- 3 cutii mascarpone 250g
- 2 gălbenușuri de ou( se adaugă dacă crema este prea tare)
- 2-3 plicuri zahăr vanilinat
- 150 g zahăr pudră
- 300 g pișcoturi
- 2 linguri cafea/ nes
- 250-300 ml lapte
- cacao
- esență de vanilie
Mod de preparare:
- Se pune într-un bol mascarponele, zahărul vanilinat și cel pudră, esența și se amestecă cu mixerul până devine o compoziție omogenă. Dacă observați că este destul de tare, adăugați pe rând câte un gălbenuș până se ajunge la o cremă care se poate întinde ușor.
- Se încălzește laptele cu cafeaua, se ia de pe foc când este călduț și se înmoaie pișcoturile. Se așază straturi de pișcoturi înmuiate și de cremă până se termină. Deasupra, se presară cacao, până se uniformizează.
- Se bagă la frigider peste noapte și se servește rece.
Să aveți poftă!