Prăjitură cu nucă și glazură de ou

28.02.2022

Un desert delicios pe care copiii voștri, și nu numai, îl vor adora!

Ingrediente

Ingrediente prăjitură

  • 400 g nucă
  • 200 g făină
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolată (opțional)
  • cacao
  • 200 g zahăr
  • 6 albușuri
  • ulei pentru tatepat

Pentru glazură

  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenușuri

Instrucțiuni

1.
Se bat albușurile cu 200 g zahăr până devin o cremă. Separat, se freacă untul cu 2 linguri de cacao și ciocolata topită; se amestecă albușurile cu untul, făina și nucile mărunțite până devin o compoziție omogenă.

2.
Tava se tapetează tava cu ulei și făină și se pune compoziția la cuptor, la foc potrivit.

3.
Se freacă gălbenușurile cu 200 g zahăr și se pun peste prăjitura care a stat 20-25 min la cuptor; apoi se pune din nou la cuptor până ce gălbenuțurile formează o ușoară crustă.

4.
Se lasă la răcit și după aceea este gata de servit.

Să aveți poftă!


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți