Prăjitură cu nucă și glazură de ou
28.02.2022
Un desert delicios pe care copiii voștri, și nu numai, îl vor adora!

Ingrediente
Ingrediente prăjitură
- 400 g nucă
- 200 g făină
- 1 pachet unt
- 1 ciocolată (opțional)
- cacao
- 200 g zahăr
- 6 albușuri
- ulei pentru tatepat
Pentru glazură
- 200 g zahăr
- 6 gălbenușuri
Instrucțiuni
1.
Se bat albușurile cu 200 g zahăr până devin o cremă. Separat, se freacă untul cu 2 linguri de cacao și ciocolata topită; se amestecă albușurile cu untul, făina și nucile mărunțite până devin o compoziție omogenă.
2.
Tava se tapetează tava cu ulei și făină și se pune compoziția la cuptor, la foc potrivit.
3.
Se freacă gălbenușurile cu 200 g zahăr și se pun peste prăjitura care a stat 20-25 min la cuptor; apoi se pune din nou la cuptor până ce gălbenuțurile formează o ușoară crustă.
4.
Se lasă la răcit și după aceea este gata de servit.
Să aveți poftă!

