Mini amandine

23.03.2022

Un dulce ce îți va lăsa gura apă pentru marii pofticioși de zahăr!

Ingrediente:

Blat:

  • 7 ouă
  • 200 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri făină

Cremă:

  • ciocolată
  • 50 g unt
  • smântână pentru frișcă
  • un vârf de sare

Glazură:

  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură cacao
  • 100 g unt

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri cappuccino de ciocolată

Mod de preparare:

  1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si frecam cu mixerul pana avem o bezea tare. Adaugam apa, si galbenusurile frecate cu ulei. Cand adaugam galbenusurile nu mai folosim mixerul, ci o spatula. Dupa ce ce s-a omogenizat,  adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 cam 30 minute (facem testul scobitorii).
    Lasam blatul sa se raceasca.  
  2. Pentru sirop, se pun toate la fiert, cu exceptia romului care se pune cand oprim focul. Dupa ce da in clocot se mai fierbe cca 5 minute. Lasam sa se raceasca.
  3. Ciocolata se rupe bucati si se pune pe foc impreuna cu smantana. Nu se fierbe (doar cat sa se topeasca ciocolata.) Se da la congelator intr-un vas acoperit cam 2 ore (sa iaba o consistenta cremoasa, nu lichida).
    Scoatem vasul si si frecam cu mixerul ,cu tot cu untul moale si praful de sare, pana devine o crema pufoasa.
  4. Pentru glazura, punem pe foc mic o craticioara in care amestecam constant ingredientele pana se omogenizeaza. Se da in clocot si apoi se lasa la racit putin timp.
  5. Taiem blatul in 2 bucati, siropam primul blat cu 1/2 din cantitatea de sirop, punem crema, a 2-a parte de blat si insiropam cu restul de sirop. Dam prajitura la rece cam 2 ore. O portionam, si o glazuram cu glazura de ciocolata.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți