Mini amandine
23.03.2022
Un dulce ce îți va lăsa gura apă pentru marii pofticioși de zahăr!
Ingrediente:
Blat:
- 7 ouă
- 200 g zahăr
- 30 ml apă
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri făină
Cremă:
- ciocolată
- 50 g unt
- smântână pentru frișcă
- un vârf de sare
Glazură:
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri apă
- 1 lingură cacao
- 100 g unt
Sirop:
- 400 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri cappuccino de ciocolată
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si frecam cu mixerul pana avem o bezea tare. Adaugam apa, si galbenusurile frecate cu ulei. Cand adaugam galbenusurile nu mai folosim mixerul, ci o spatula.
Dupa ce ce s-a omogenizat, adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 cam 30 minute (facem testul scobitorii).
Lasam blatul sa se raceasca. - Pentru sirop, se pun toate la fiert, cu exceptia romului care se pune cand oprim focul. Dupa ce da in clocot se mai fierbe cca 5 minute. Lasam sa se raceasca.
- Ciocolata se rupe bucati si se pune pe foc impreuna cu smantana. Nu se fierbe (doar cat sa se topeasca ciocolata.) Se da la congelator intr-un vas acoperit cam 2 ore (sa iaba o consistenta cremoasa, nu lichida).
Scoatem vasul si si frecam cu mixerul ,cu tot cu untul moale si praful de sare, pana devine o crema pufoasa. - Pentru glazura, punem pe foc mic o craticioara in care amestecam constant ingredientele pana se omogenizeaza. Se da in clocot si apoi se lasa la racit putin timp.
- Taiem blatul in 2 bucati, siropam primul blat cu 1/2 din cantitatea de sirop, punem crema, a 2-a parte de blat si insiropam cu restul de sirop. Dam prajitura la rece cam 2 ore. O portionam, si o glazuram cu glazura de ciocolata.