Linzer de post

01.11.2022

Daca v-ati saturat sa aveti pofta de ceva dulce si sa nu gasiti niciun desert care sa va satisfaca dorinta in post, linzerul este varianta perfecta! 

Ingrediente:

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300-350 g faina
  • gem la alegere
  • optional: nuci maruntite
  • optional: cacao

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas, se amesteca uleiul, borsul si zaharul. Treptat, se adauga faina si praful de copt si se formeaza un aluat destul de tare incat sa nu se lipeasca de maini.
  2. Se opreste o biluta de aluat careia, optional, ii putem aduga cacao sa o inchidem la culoare, iar restul aluatului se asaza intr-un vas incapator. Se adauga gemul preferat si, peste el, mici bucatele de aluat oprit.
  3. Se baga la cuptorul preincalzit la 180°C tipt de 30 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.
  4. Se lasa sa se raceasca si apoi poate fi servita cu mare placere.

Sa aveti pofta!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți