Linzer de post
01.11.2022
Daca v-ati saturat sa aveti pofta de ceva dulce si sa nu gasiti niciun desert care sa va satisfaca dorinta in post, linzerul este varianta perfecta!

Ingrediente:
- 200 ml ulei
- 200 ml bors
- 150 g zahar
- 1 pliculet praf de copt
- 300-350 g faina
- gem la alegere
- optional: nuci maruntite
- optional: cacao
Mod de preparare:
- Intr-un vas, se amesteca uleiul, borsul si zaharul. Treptat, se adauga faina si praful de copt si se formeaza un aluat destul de tare incat sa nu se lipeasca de maini.
- Se opreste o biluta de aluat careia, optional, ii putem aduga cacao sa o inchidem la culoare, iar restul aluatului se asaza intr-un vas incapator. Se adauga gemul preferat si, peste el, mici bucatele de aluat oprit.
- Se baga la cuptorul preincalzit la 180°C tipt de 30 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.
- Se lasa sa se raceasca si apoi poate fi servita cu mare placere.
Sa aveti pofta!