Cremșnit

27.02.2022

Un desert răcoritor și ușor, perfect pentru zilele călduroase!

Ingrediente:

Cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 10 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat


  • Zahăr pudră pentru ornat
  • foi pentru cremșnit

Mod de pregătire:

  1. Făina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se pun pe foc amestecând continuu. Când fierbe, se pune compoziţia de făina cu lapte și se continuă fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se răcească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.
  2. În tava de aragaz se așază o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lama groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta. În tava de aragaz se așază o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lama groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți